Συνελήφθη ο δήθεν ...

...υπάλληλος της ΔΕΗ στην Ημαθία

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής χρηματικού ποσού από ηλικιωμένη σε περιοχή της Ημαθίας
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 31χρονος  ημεδαπός
Προκειμένου να πείσει το θύμα του προσποιήθηκε υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και υποτιθέμενη βλάβη στον μετρητή του ηλεκτρικού ρεύματος
Η λεία του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των  15.000 ευρώ
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασϕάλειας Βέροιας, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση περίπτωσης κλοπής χρηματικού ποσού από 77χρονη, σε περιοχή της Ημαθίας.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου αλλά και συνεργού του σχηματίστηκε δικογραϕία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, πρωινές ώρες της 30-06-2015 ο παραπάνω άντρας, μετέβη στην οικία 77χρονης όπου προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και με το πρόσχημα υποτιθέμενης βλάβης στον μετρητή του ηλεκτρικού ρεύματος, αϕαίρεσε, με τη μέθοδο της απασχόλησης, το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ και διέϕυγε με όχημα, όπου ανέμενε συνεργός του.
Σημειώνεται ότι ο παραπάνω έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραϕία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας. 

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποϕυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιϕερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας προτρέπει τους πολίτες:
Να είστε ιδιαίτερα επιϕυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάϕορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Εϕόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόϕαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαϕή μαζί του.
Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποϕευχθεί το ενδεχόμενο αϕαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.  
Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμϕανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου ϕορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεϕωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοϕορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

sosial

 
<